Home > Fietsgidsen > Fietsgids Vlaams-Brabant Share

Met zijn bonte verzameling aan cultuur- en natuurlandschappen is Vlaams-Brabant voor fietsers het hele jaar door een gedroomde bestemming. Voor deze FIETSGIDS VLAAMS-BRABANT stippelde Kris Clerckx 20 fietslussen uit op het provinciale fietsknooppuntennetwerk.
Deze gids voert je mee langs de prachtige boomgaarden in het oosten van Brabant en door het golvende parcours van het Hageland. Ten zuiden van Brussel fiets je door het Zoniënwoud, een groene oase van rust, om dan ten noorden van de hoofdstad in het spoor van Eddy Merckx langs het kanaal en de Zenne te pedaleren. Een bijzonder aantrekkelijk fietsgebied is natuurlijk het stille Pajottenland waar je meteen ook kennis maakt met een paar van Vlaanderens mooiste dorpen.
Leuk aan fietsen in Brabant zijn de talloze mogelijkheden om jezelf voor je inspanningen te belonen met een smaakvolle verfrissing. Immers, Brabant is ook het land van Palm, Hoegaarden, Stella Artois en de vermaarde geuzebieren…

KRIS CLERCKX is reisjournalist voor o.a. De Standaard en Het Nieuwsblad, voor Knack, Grande en Nest. Hij gaat geregeld op pad voor Pasar en is reportagemaker voor Vlaanderen Vakantieland (één). Bij Lannoo publiceerde hij eerder Reizen in het spoor van Leopold II en On the road met Elvis.
Lannoo Uitgeverij