Home > Fietsgidsen > Fietsgids West-Vlaanderen Share

De Vlaamse kustprovincie heeft de fietser veel te bieden. Natuur en cultuur, biljartvlakke wegen met ertussen enkele plateautjes en zelfs een strook heuvels die trots ‘bergen’ worden genoemd, paden door vruchtbare polders en kaarsrechte trajecten over oude spoorwegbeddingen. Voor deze FIETSGIDS WEST-VLAANDEREN zette Marcel Gevaert 20 gevarieerde lusvormige routes uit; hij neemt je hierbij mee naar de mooiste plekken van de provincie.

Via het provinciale knooppuntennetwerk verken je de unieke kuststreek, het hinterland tot Brugge, het centraal gelegen historische heide-bosgebied, de weidse IJzerpolders, de regio van Bachten de Kupe en de onder zeeniveau liggende Moeren, het land waar WO I nog altijd voelbaar is en de verhalenrijke grensgebieden met Frankrijk en Henegouwen. Drie routes wagen zich op de West-Vlaamse ‘bergen’: 17, 18 en 19, de overige fietstochten zijn overwegend vlak. Bovendien stonden bij het uitstippelen van de fietslussen veiligheid en fietscomfort voorop. Met een gemiddelde lengte van 45 km en een verkortingsmogelijkheid bij de moeilijkere tochten zijn de trajecten uit deze gids haalbaar voor elke fietsrecreant.

MARCEL GEVAERT was leraar aardrijkskunde en biologie. Wandelen en fietsen, natuur en aardrijkskunde vormen de groene draad door zijn leven. Al jaren verzorgt hij voor diverse verenigingen geleide natuurwandelingen. Gevaert schrijft voorts regelmatig groene stukjes en wandeltips voor o.a. de Krant van West-Vlaanderen. Bij Uitgeverij Lannoo publiceerde hij eerder al een Fietsgids West-Vlaanderen; hij is ook co-auteur van de fiets- en wandelbox De mooiste landschappen van België en Lannoo’s Knooppuntenfietstas.
Lannoo Uitgeverij