Home > Fietsgidsen > Fietsgids voor de wielerklassiekers ShareHeb je deze gids reeds gekocht? In de gids vind je een paswoord waarmee je hierboven gratis de gedetailleerde routewijzers kunt downloaden van de 15 routes uit de gids. Elk kruispunt, iedere plaats waar je van richting verandert, alle fietsknooppunten, alle hellingen en elke kasseistrook staan in deze routewijzers vermeld. Zo rijd je zeker niet verloren.
De Oude Kwaremont en de Paterberg opstormen. Aan den lijve ondervinden hoe erbarmelijk die kasseien van Parijs-Roubaix er werkelijk bijliggen. Afzien als de beesten op La Redoute. Op de Cauberg in Valkenburg juichend de finishlijn overschrijden van de Amstel Gold Race. Kan iemand een sportdiscipline bedenken waarin de supporter makkelijker in de sporen en het decor van zijn of haar helden kan treden dan het wielrennen?

In deze fietsgids zetten we jou in dat spoor van de toprenners en beleef je zelf de grote wielerwedstrijden in Vlaanderen, Wallonië, Noord-Frankrijk en Nederland. Patrick Cornillie stippelde voor deze FIETSGIDS VOOR DE WIELERKLASIEKERS vijftien lusvormige routes uit die je laten genieten van de absolute ‘highlights’ op het parcours en je naar ‘les voies sacrées’ en de ‘bedevaartsoorden’ van de wielersport loodsen.
De 15 fietstochten in Fietsgids voor de wielerklassiekers:
Naam fietstochtAfstandVertrekplaats
Omloop Het Nieuwsblad58 kmZottegem
Kuurne-Brussel-Kuurne55 kmRonse
Dwars door Vlaanderen55 kmWaregem
E3-Prijs57,5 kmOudenaarde
Gent-Wevelgem78 kmIeper
Ronde van Vlaanderen81,5 kmMeerbeke
Scheldeprijs73 kmSchoten
GP Pino Cerami65,5 kmAth
Parijs-Roubaix65 kmGruson (FR)
10 Brabantse Pijl69,5 kmOverijse
11 Amstel Gold Race79 kmValkenburg (NL)
12 Waalse Pijl95 kmHoei
13 Luik-Bastenaken-Luik102 kmAywaille
14 Parijs-Brussel50 kmHalle
15 GP van Wallonië73,5 kmNamen
Lannoo Uitgeverij